Ugotuj ryż, dodaj smażone podudzia z kurczaka i gotowe. Podczas diety to standardowe danie. Teraz urozmaicimy Wasze menu.

Przedstawiamy Wam przepis na podudzia z kurczaka zapiekane wraz z fasolką, pomidorami oraz pieczarkami.
Składniki:
- Czosnek – 2 ząbki
- Czerwona cebulka – 75 gram
- Żółta fasolka – 120 gram
- Pomidory (możemy dodać krojone z puszki) – 250 gram
- Pieczarki – 100 gram
- Kurczak (Podudzia ze skórką) – 200 gram
- Oliwa z oliwek – 2 łyżki
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
- Szczypta tymianku
- Szczypta pietruszki
Przygotowanie:
Zaczynamy od mięsa, które musimy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. W tym samym czasie możemy rozgrzać naszą patelnię z oliwą. Po osuszeniu mięsa możemy je podsmażyć przez ok 5-6 minut z każdej strony dodając szczyptę soli i pieprzu. Teraz czas na pokrojenie cebulki na grubsze plasterki, czosnek siekamy, do tego pieczarki, które również kroimy na mniejsze ćwiartki.
Wszystko obrane wrzucamy do naszego mięska i całość smażymy przez 5-6 minut. Następnie dodajemy fasolkę, pomidorki.
Wszystko możemy teraz przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na dół wywar z warzyw, a na to mięso.
Piekarnik ustawiamy na 190 stopni i wstawiamy naszą „potrawę” na ok 40 minut.
Teraz wszystko możemy posypać tymiankiem oraz pietruszką. Gotowe!
Wartości odżywcze:
- Kalorie: 550 kcal
- Białko: 40 gram
- Węglowodany: 45 gram
- Tłuszcze: 35 gram