17.4 C
Pszczyna
poniedziałek, 15 lipca, 2024
spot_img
More

    Najnowsze artykuły

    Pomysł na… Podudzia z kurczaka 550 kcal

    Ugotuj ryż, dodaj smażone podudzia z kurczaka i gotowe. Podczas diety to standardowe danie. Teraz urozmaicimy Wasze menu.

    Przedstawiamy Wam przepis na podudzia z kurczaka zapiekane wraz z fasolką, pomidorami oraz pieczarkami.

    Składniki:

    1. Czosnek – 2 ząbki
    2. Czerwona cebulka – 75 gram
    3. Żółta fasolka – 120 gram
    4. Pomidory (możemy dodać krojone z puszki) – 250 gram
    5. Pieczarki – 100 gram
    6. Kurczak (Podudzia ze skórką) – 200 gram
    7. Oliwa z oliwek – 2 łyżki
    8. Szczypta soli
    9. Szczypta pieprzu
    10. Szczypta tymianku
    11. Szczypta pietruszki

    Przygotowanie:

    Zaczynamy od mięsa, które musimy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. W tym samym czasie możemy rozgrzać naszą patelnię z oliwą. Po osuszeniu mięsa możemy je podsmażyć przez ok 5-6 minut z każdej strony dodając szczyptę soli i pieprzu. Teraz czas na pokrojenie cebulki na grubsze plasterki, czosnek siekamy, do tego pieczarki, które również kroimy na mniejsze ćwiartki.
    Wszystko obrane wrzucamy do naszego mięska i całość smażymy przez 5-6 minut. Następnie dodajemy fasolkę, pomidorki.
    Wszystko możemy teraz przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na dół wywar z warzyw, a na to mięso.
    Piekarnik ustawiamy na 190 stopni i wstawiamy naszą „potrawę” na ok 40 minut.
    Teraz wszystko możemy posypać tymiankiem oraz pietruszką. Gotowe!

    Wartości odżywcze:

    • Kalorie: 550 kcal
    • Białko: 40 gram
    • Węglowodany: 45 gram
    • Tłuszcze: 35 gram 
    Jak oceniasz artykuł?
    +1
    221
    +1
    322
    +1
    174
    +1
    75
    +1
    32
    +1
    0
    +1
    0

    Latest Posts

    spot_imgspot_img

    Zobacz

    spot_imgspot_img
    error: Treść jest chroniona prawem autorskim.