Ugotuj ryż, dodaj smażone podudzia z kurczaka i gotowe. Podczas diety to standardowe danie. Teraz urozmaicimy Wasze menu.

Przedstawiamy Wam przepis na podudzia z kurczaka zapiekane wraz z fasolką, pomidorami oraz pieczarkami.

Składniki:

  1. Czosnek – 2 ząbki
  2. Czerwona cebulka – 75 gram
  3. Żółta fasolka – 120 gram
  4. Pomidory (możemy dodać krojone z puszki) – 250 gram
  5. Pieczarki – 100 gram
  6. Kurczak (Podudzia ze skórką) – 200 gram
  7. Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  8. Szczypta soli
  9. Szczypta pieprzu
  10. Szczypta tymianku
  11. Szczypta pietruszki

Przygotowanie:

Zaczynamy od mięsa, które musimy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. W tym samym czasie możemy rozgrzać naszą patelnię z oliwą. Po osuszeniu mięsa możemy je podsmażyć przez ok 5-6 minut z każdej strony dodając szczyptę soli i pieprzu. Teraz czas na pokrojenie cebulki na grubsze plasterki, czosnek siekamy, do tego pieczarki, które również kroimy na mniejsze ćwiartki.
Wszystko obrane wrzucamy do naszego mięska i całość smażymy przez 5-6 minut. Następnie dodajemy fasolkę, pomidorki.
Wszystko możemy teraz przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na dół wywar z warzyw, a na to mięso.
Piekarnik ustawiamy na 190 stopni i wstawiamy naszą “potrawę” na ok 40 minut.
Teraz wszystko możemy posypać tymiankiem oraz pietruszką. Gotowe!

Wartości odżywcze:

  • Kalorie: 550 kcal
  • Białko: 40 gram
  • Węglowodany: 45 gram
  • Tłuszcze: 35 gram

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here