Ryba po Grecku w 670 kcal

Musisz zobaczyć

Zakopane na weekend. Nosal 1206 m n.p.m.

Dwa dni w Zakopanem, gdzie zjeść, nocować i jak zdobyć Nosala 1206 m n.p.m. Zobacz: Cała trasa wejścia i zejścia Droga...

Dożynki na rynku w Jaworznie 12.09

Prezydent Miasta Jaworzna Paweł Slibert zaprasza w niedzielę na rynek, gdzie odbędą się dożynki. Harmonogram 15:00 - Msza Święta w Kolegiacie...

Dożynki w Miedźnej 29 sierpnia.

Dożynki gminne blisko Pszczyny? Przyjedź do Miedźnej 29 sierpnia. Będzie się działo! Wój Gminy Miedźna oraz Starostwo Dożynek zapraszają serdecznie...
Redakcjahttps://rowerowyblog.pl
Główny profil redakcji RowerowyBlog.pl

Zamiast tropikalnych wakacji siedzisz w domu? Spraw sobie samemu wakacyjne podniebienie gotując rybę po grecku zamkniętą w 670 kaloriach.

Składniki:

  1. Świeży filetowany Mintaj – ok. 300 gram
  2. Marchewka – 130 gram
  3. Cebula – 65 gram
  4. Oliwa z oliwek – 25 mililitrów
  5. Koncentrat pomidorowy – 60 gram
  6. Seler – 270 gram
  7. Pietruszka – 250 gram
  8. Sól – szczypta
  9. Pieprz – szczypta
  10. Papryka ostra mielona – szczypta

Przygotowanie:

Na samym początku należy dokładnie umyć mintaja. Po umyciu możemy doprawić go solą oraz pieprzem. Całość smażymy na patelce.
Pietruszkę, marchewkę oraz seler również myjemy, a po obraniu trzemy na tarce.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Po obraniu i pokrojeniu cebulkę podpiekamy na patelni do złotego koloru.
Następnie dodajemy warzywa, koncentrat, ostrą paprykę i odrobinę soli i pieprzu dla smaku.
Wszystko należy dusić (do tego możemy dolać wody) pod przykryciem. 
Gdy warzywa zmiękną, rybę umieszczamy na talerz i podajemy z warzywami.

Wartości odżywcze:

  • Kalorie: 670 kcal
  • Białko: 60 gram
  • Węglowodany: 70 gram
  • Tłuszcze: ok 30 gram
Jak oceniasz artykuł?
+1
30
+1
47
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
- RowerowyBlog.pl -
- Advertisement -Jobsora

Ciekawe

- Advertisement -Jobsora

Więcej podobnych artykułów

error: Treść jest chroniona prawem autorskim.
pl_PLPolish