16.5 C
Pszczyna
piątek, 24 maja, 2024
spot_img
More

    Najnowsze artykuły

    Ryba po Grecku w 670 kcal

    Zamiast tropikalnych wakacji siedzisz w domu? Spraw sobie samemu wakacyjne podniebienie gotując rybę po grecku zamkniętą w 670 kaloriach.

    Składniki:

    1. Świeży filetowany Mintaj – ok. 300 gram
    2. Marchewka – 130 gram
    3. Cebula – 65 gram
    4. Oliwa z oliwek – 25 mililitrów
    5. Koncentrat pomidorowy – 60 gram
    6. Seler – 270 gram
    7. Pietruszka – 250 gram
    8. Sól – szczypta
    9. Pieprz – szczypta
    10. Papryka ostra mielona – szczypta

    Przygotowanie:

    Na samym początku należy dokładnie umyć mintaja. Po umyciu możemy doprawić go solą oraz pieprzem. Całość smażymy na patelce.
    Pietruszkę, marchewkę oraz seler również myjemy, a po obraniu trzemy na tarce.
    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Po obraniu i pokrojeniu cebulkę podpiekamy na patelni do złotego koloru.
    Następnie dodajemy warzywa, koncentrat, ostrą paprykę i odrobinę soli i pieprzu dla smaku.
    Wszystko należy dusić (do tego możemy dolać wody) pod przykryciem. 
    Gdy warzywa zmiękną, rybę umieszczamy na talerz i podajemy z warzywami.

    Wartości odżywcze:

    • Kalorie: 670 kcal
    • Białko: 60 gram
    • Węglowodany: 70 gram
    • Tłuszcze: ok 30 gram
    Jak oceniasz artykuł?
    +1
    112
    +1
    341
    +1
    97
    +1
    88
    +1
    10
    +1
    0
    +1
    0

    Latest Posts

    spot_imgspot_img

    Zobacz

    spot_imgspot_img
    error: Treść jest chroniona prawem autorskim.