Naleśniki ze szpinakiem jako pomysł na śniadanie lub kolację. Zrób to sam z naszego przepisu i przekonaj się jak smakują!

Składniki:
1. Mąka pszenna pełnoziarnista – 85 g
2. Mleko 2% – 85 ml
3. Jajko kurze całe – 1 szt
4. Olej rzepakowy – 4 ml
5. Szpinak (świeży lub mrożony) – 165 g
6. Woda mineralna (gazowana) – 85 ml
Przygotowanie:
Do miseczki należy wsypać mąkę następnie dodać jajko, olej, szczyptę soli oraz mleko i wodę. Wszystko należy dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni możemy zacząć piec naleśniki, staramy się robić to bez użycia dodatkowego oleju.
Szpinak jeżeli jest mrożony należy rozmrozić w jakimś garnuszku, następnie przyprawić szczyptą soli, pieprzem i warto dodać smaku – czosnkiem.
I.. Gotowe 🙂
Naleśniki możemy podać z pysznym farszem.
Wartości odżywcze:
– Kalorie: 460 kcal
– Białko: 25,2 g
– Węglowodany: 61 g
– Tłuszcze: 13 g