[2020] 460 kcal na śniadanie? Zrób pyszne naleśniki!

Musisz zobaczyć

Zakopane na weekend. Nosal 1206 m n.p.m.

Dwa dni w Zakopanem, gdzie zjeść, nocować i jak zdobyć Nosala 1206 m n.p.m. Zobacz: Cała trasa wejścia i zejścia Droga...

Dożynki na rynku w Jaworznie 12.09

Prezydent Miasta Jaworzna Paweł Slibert zaprasza w niedzielę na rynek, gdzie odbędą się dożynki. Harmonogram 15:00 - Msza Święta w Kolegiacie...

Dożynki w Miedźnej 29 sierpnia.

Dożynki gminne blisko Pszczyny? Przyjedź do Miedźnej 29 sierpnia. Będzie się działo! Wój Gminy Miedźna oraz Starostwo Dożynek zapraszają serdecznie...
Redakcjahttps://rowerowyblog.pl
Główny profil redakcji RowerowyBlog.pl

Naleśniki ze szpinakiem jako pomysł na śniadanie lub kolację. Zrób to sam z naszego przepisu i przekonaj się jak smakują!

Składniki:
1. Mąka pszenna pełnoziarnista – 85 g
2. Mleko 2% – 85 ml
3. Jajko kurze całe – 1 szt
4. Olej rzepakowy – 4 ml
5. Szpinak (świeży lub mrożony) – 165 g
6. Woda mineralna (gazowana) – 85 ml

Przygotowanie:
Do miseczki należy wsypać mąkę następnie dodać jajko, olej, szczyptę soli oraz mleko i wodę. Wszystko należy dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni możemy zacząć piec naleśniki, staramy się robić to bez użycia dodatkowego oleju.
Szpinak jeżeli jest mrożony należy rozmrozić w jakimś garnuszku, następnie przyprawić szczyptą soli, pieprzem i warto dodać smaku – czosnkiem.
I.. Gotowe 🙂
Naleśniki możemy podać z pysznym farszem.

Wartości odżywcze: 
– Kalorie: 460 kcal
– Białko: 25,2 g
– Węglowodany: 61 g
– Tłuszcze: 13 g

Jak oceniasz artykuł?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
- RowerowyBlog.pl -
- Advertisement -Jobsora

Ciekawe

- Advertisement -Jobsora

Więcej podobnych artykułów

error: Treść jest chroniona prawem autorskim.
pl_PLPolish